perjantai 16. lokakuuta 2015

Blogiystäväkirja

En ole pitkään aikaan tehnyt mitään haasteen kaltaista postausta täällä blogissani, mutta innostuin tuosta blogiystäväkirja-postauksesta. Ideana siis vastailla erilaisiin kysymyksiin aivan kuten pienenä vastailtiin ystäväkirjoihin. 

Suosikki..... 

Kaupunki?  Ehkäpä Kuopio. Se vaikuttaa ihan kohtalaisen isolta paikalta, mutta ei liian isolta tai pieneltä. Tekemistä sieltä varmasti löytyy, mutta ei tarvitse ahdistua kuitenkaan liian suuresta väenpaljoudesta. Sellainen mukavan keskikokoisen ja rennon oloinen kaupunki. 

Lomakohde? En ole matkustellut muualla kuin Tallinnassa ja Tukholmassa (Tukholmassa tosin ihan pikkuisena), mutta sanotaan tähän nyt vaikka sellainen maa, jossa haluaisin päästä käymään. Ja se maa on Saksa. On monen monta muutakin paikkaa, mutta Saksa kiinnostaa erityisesti jo senkin takia paljon, koska poikaystäväni on kertonut kaikkea mielenkiintoista siitä ja sen kulttuurista. Hän siis on osittain saksalainen ja on viettänyt monet kesät Saksassa mummonsa luona. Noiden lisäksi haluaisin päästä käyttämään hyödyksi kielitaitoani, olen opiskellut saksaa kahdeksannelta luokalta lähtien, joten olisi ihan jännää tietää, että osaanko käyttää saksaa ollenkaan käytännössä. 

Biisi? Monia, mutta Mark Forster-Flasch mich on kyllä aika ihana ja sitä onkin tullut kuunneltua paljon viime kuukausien aikana. 

Ravintola ja annos? No tuota... Ehkä hieman hävettää myöntää, mutta käyn ravintolassa ehkä kerran vuodessa, jos sitäkään..... Mutta Tallinnan reissulta jäi kyllä mieleen keskiaikateemainen Olde Hansa, jossa tilasin kanaa mantelikastikkeella ja toki annokseen kuului muutakin. Oli kyllä aivan älyttömän herkullista ja ravintolassa oli ihana tunnelma. Suosittelen kyllä ehdottomasti kaikille, jotka lomailevat Tallinnassa ja pähkäilevät missä kävisi syömässä. 

Juoma? Vaniljacola taitaa viedä voiton. 

Leffa? Auts, tämä on paha. Tiedän niin monia hyviä leffoja, että tuntuu hankalalta valita vain yksi. Mutta Taru sormusten herrasta-trilogialla on aina erityinen paikka sydämessäni, siitä ei pääse mihinkään. Rakastin sitä lapsena, rakastan sitä vielä näin aikuisenakin. Ja ei, en voi eritellä vielä tuosta trilogiasta erikseen suosikkia, kaikki nimittäin ovat niin hyviä. 

Sarja? Game of thrones, ehdottomasti. En ole koskaan tykännyt mistään sarjasta yhtä paljon kuin GOT:ista. Sarja koukuttaa mielenkiintoisten hahmojensa ja mitä järkyttävimpien juonenkäänteidensä ansiosta. Lisäksi siinä sivussa on ihanaa ihastella kauniita asuja ja kampauksia. Sarja on myös kuvattu kauniiden maisemien äärellä, joten sekin viehättää. Voisin sanoa, että suosittelen tätä sarjaa kaikille, mutta en sano, koska sarja ei välttämättä iske, jos olet herkkä. Tai jos et ole valmis siihen, että suosikkihahmosi todennäköisesti kuolee. 
IMG_9961

Kirja? Niitäkin on monia! Mutta tähänkin on sanottava George R.R. Martinin Tulen ja jään laulu-kirjat, eli siis kirjat, joiden pohjalta Game of thrones on tehty. Mutta tosiaan olen lukenut monia muitakin todella hyviä kirjoja, jotka ansaitsisivat maininnan, mutta listasta tulisi luultavasti liian pitkä.

Asu? Näin syksyllä pitkä pehmeä villapaita ja vaikka paksut sukkahousut tai pillifarkut. Kenkinä mustat nilkkurit, joissa on pieni korko. Ja siis pitkällä villapaidalla tarkoitan ihan oikeasti pitkää villapaitaa, en käyttäisi sukkahousujen kanssa sellaista villapaitaa, joka ei yletttyisi takapuolen alapuolelle. 

Meikkituote? En yleensä meikkaa, muuten kuin juhliin, joten suosikkimeikkituotetta ei oikein ole. 

Hiustuote? Yves Rocherin I love my planet-shampoo, joka on ekologinen ja kaiken lisäksi vielä ihanan tuoksuinen ja tietysti myös tehokas, mutta samaan aikaan hellävarainen hiuksille. Hintakaan ei ole paha. 

Sovellus? Instagram. On vain niin kiva selailla inspiroivia ja hienoja kuvia ja inspiroitua mahdollisesti itsekin. 

Instagrammaaja? @magdalendreams postaa kauniita kuvia ihanasta vintagetyylistään ja hänen muutkin kuvansa ovat ihanan tunnelmallisia. Mutta en voi sanoa vain yhtä! @juusohd postaa aivan käsittämättömän upeaa valokuvataidetta, suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan! 



IMG_0375

Muuta


Aamurutiinisi? Heti ensimmäisenä menen vessaan, puen päälleni ja harjaan hiukset ja sitten syön aamupalaa. Aamupalaa mutustaessani yleensä myös selailen instagramia ja facebookia. Sitten pesen hampaat ja lähden pyöräillen kohti koulua. Tai jos ei ole koulua, niin sama kaava mutta en lähde pyöräilemään kouluun vaan mitä luultavimmin selailen nettiä rennosti. 

Mitä vaatekaapistasi löytyy? Enimmäkseen maanläheisen värisiä vaatekappaleita, jotka ovat mukavia päällä. Villapaitoja ja mekkoja taitaa löytyä eniten. 

Mitä pakkaat mukaan matkalle? Aina ihan liikaa vaatteita. Yleensä mukana kulkee myös jokin kiva lehti ja kirja. Lompakko, passi, kännykkä, kuulokkeet ja hieman evästä ovat myös poikkeuksetta aina mukana. 

Mitä teet kotona, kun kukaan ei näe? Ja sitähän minä en blogissa paljasta! No ei, vaan olen ilmeisesti aika tylsä ihminen  kun en tee mitään sen erikoisempaa kuin vain olen joko koneella, luen kirjaa/lehteä tai sitten kirjoitan päiväkirjaani. Jos olen oikein hurja, saatan tehdä lihaskuntotreenin youtubesta löytyvän treenivideon opastuksella. 

Mitä laukustasi löytyy aina? Lompakko ja avaimet. 

Viimeisin sisustusostoksesi?  Ikeasta pieni eteismatto ja pari lasipurkkia riisin ja makaronin säilytykseen. 

Viimeisin WhatsApp-viesti? "No joo." Ryhmäkeskustelussa ystävältäni. 

Kotikaupunkisi paras paikka shoppailuun, syömiseen ja drinkeille? Asun kyllä sellaisessa tuppukylässä että shoppailusta ei tule kotikaupungissani yhtään mitään ja ruokapaikkojakin on liian vähän... Mutta Hurtan holvi on aika hyvä ruokapaikka, jos haluaa syodä jotakin muuta kuin perus pizzaa tai hampurilaista. Luulisin, että parhaat drinkit saattaisivat löytyä Club Jatkoajasta. 

Mitä ostoslistallasi on tänä syksynä? Ei itseasiassa mitään. Tosin viininpunaiset housut olisivat ihanat, mutta hieman tiukan rahatilanteen takia en ole niitä vielä itselleni hommannut, koska pärjään ilmankin. 

Paras tapa tuhlata 50 euroa? Vaikkapa rentoutumisreissu johonkin kylpylään. En nyt ole ihan varma riittääkö 50 euroa siihen, mutta luulisin, että kyllä viidellä kympillä muutaman tunnin tai yhden päivän edes jossakin kylpylässä kustantaisi. 

  

                    

2 kommenttia:

  1. Ite oon lukenut vasta ekan niistä Tulen ja jää laulu -kirjoista, mutta ne on aivan mahtavia!

    http://therhythmoftherush.blogspot.de/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps! :--) Kävin muuten tsekkaamassa blogisi ja jäin seurailemaan, koska blogisi vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta. :)

      Poista