keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Jouluinen tunturikakku

IMG_3149
Bongasin joku aika sitten äitini keräämistä resepteistä ilmeisesti Pirkka-lehdestä leikatun ohjeen, joka kulki nimellä mausteinen tunturikakku. Omasta mielestäni resepti on aivan huippu ja tuo kyseinen kuivakakku maistuu aivan piparkakulta! Päätin siis jakaa ohjeen teidänkin kanssanne! 

Ainekset: 
  • 150g voita tai leivontamargariinia
  • 1dl rusinoita (itse jätin rusinat pois, koska poikaystäväni ei pidä niistä)
  • 5dl vehnäjauhoja 
  • 1½dl sokeria
  • 1½tl soodaa 
  • 1tl kanelia 
  • 1tl kardemummaa 
  • 1tl neilikkaa 
  • 200g turkkilaista jogurttia 
  • ½dl maitoa 
  • 2dl siirappia 
  • 2dl puolukoita (jätin pois samaisesta syystä kuin aiemmin) 

Tee näin:

  • Voitele ja korppujauhota iso rengasvuoka (tilavuus 1,8l), ei minulla kyllä ollut mitään hajua minkä kokoinen meidän vuoka oli, mutta hyvää tuli! 
  • Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.
  • Ripottele rusinoiden joukkoon ruokalusikallinen vehnäjauhoja.
  • Sekoita isosssa kulhossa keskenään loput vehnäjauhot, sokeri, sooda, kaneli, kardemumma ja neilikka. 
  • Sekoita toisessa kulhossa turkkilainen jogurtti ja maito. Lisää joukkoon rasvasula ja siirappi. 
  • Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. 
  • Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita kulhon pohjaa myöten tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista. 
  • Lisää taikinaan rusinat ja kohmeiset puolukat.
  •  nostele taikina vuokaan. 
  • Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Jos kakku tummuu päältä liikaa, pane päälle leivinpaperi. 


Erittäin maukas ja helppo kakku vaikka joulupöytään, suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Ainiin, itse laitoin hieman enemmän noita mausteita kuin tuossa ohjeessa, mutta riippuu ihan ihmisestä miten mausteikkaasta tykkää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti